Repetitieavonden

Elke dinsdagavond van 19.45 - 21.45 uur repetitieavond in de Meent bij de Laarkerk in Zuidlaren. Nieuwe leden zijn van harte welkom.

Koninginnedag 1965

Rond en op de Brink in Zuidlaren zijn zoals gewoonlijk diverse festiviteiten georganiseerd. Een aantal Zuidlaarder mannen treffen elkaar daar. Op de een of andere manier komt het gesprek op het vormen van een mannenkoor in dit Noord-Drentse brinkdorp.
Enkele van de aanwezige mannen nemen de uitdaging aan om te komen tot het oprichten van een mannenkoor. Dit waren de heren Jaap Hanning, Piet Rusticus en Jaap Broeksma.
En zie daar, op 2 juni 1965 kwam men tot het oprichten van het Christelijk Zuidlaarder Mannenkoor. Met ruim dertig mannen kon worden begonnen aan een op dat moment voor een ieder onzekere toekomst.
Nu, 52 jaar later, is het koor nog springlevend met 65 actieve leden. Onder de deskundige directie van Frits Vugteveen is het koor op een hoog zangniveau gebracht.
Het koor is aangesloten bij de K.C.Z.B. te Voorschoten.

Indruk van gehouden   Nieuwjaarsreceptie januari   2018

Nieuw Elan tijdens    kerstconcert 2017

"Groot" CZM per maart    2017

Bericht in Oostermoer
   29 maart 2017

Jubileumboek van onze    voormalige voorzitter
   Henk Brink

CZM houdt jaarlijkse BBQ    voor leden en genodigden    september 2018

Impressie van    Regioconcert 7 oktober    2017

Stop niet zo maar
   (artikel Vocaal juni/juli    2017)

Het koor zoekt nog steeds naar mannen die van zingen houden. Speciaal "jongere" mannen worden van harte uitgenodigd, daar de gemiddelde leeftijd van ons koor behoorlijk hoog wordt.

Dit krantenartikel verscheen op
29 maart 2017
in de courant
"Oostermoer - Noordenveld".

De voorzitter van het koor, Henk Brink, heeft heel veel vrije tijd gestoken in het vervaardigen van dit mooie jubileumboek.

Passieconcerten

Het Christelijk Zuidlaarder Mannenkoor en het Ichthuskoor uit Emmen hebben afgelopen zaterdagavond, 24 maart, samen een passieconcert ten gehore gebracht.
De Kandelaar Kerk in Zuidlaren was bomvol en tot de laatste stoel bezet en het concert werd bijzonder goed gewaardeerd door de bezoekers.
Hoogtepunt van het paasconcert waren de liederen Around the hill of Calvary, ‘tIs middernacht en in de Hof alsook Is dat is dat mijn Koning. Deze liederen werden met veel overtuiging en passie gezongen.
Voor de pauze werd als intermezzo met trompet van Louis Luitjens en organist Dirk Swama het Messa Breivis uitgevoerd.
Aan het slot van de avond werd door de beide koren, in totaal meer dan 100 zangers en zangeressen, het lied Glory to the King of Kings met een uitzonderlijk mooie harmonieuze klank afgesloten.
Het geheel stond onder leiding van dirigent Frits Vugteveen.

Open repetities

Het Christelijk Zuidlaarder Mannenkoor houdt op 3 april en op 10 april een open repetitie.
Op dit moment zijn 67 mannen lid van het koor, maar er is altijd nog plaats voor meer zangers. De repetities worden wekelijks gehouden, op de dinsdagavond van 19.45 tot 21.45 uur, in één van de zalen van het verenigingsgebouw De Meent van de Protestantse Laarkerk aan de Stationsweg 158, te Zuidlaren.
U kunt daar kennis maken met het koor, luisteren en mee zingen.
Mocht u besluiten of het zingen in een mannenkoor iets voor u is, dan kunt u als gastlid, de eerste twee maanden vrij van contributie, deelnemen aan het koor.
Het repertoire van het koor omvat ruim 400 nummers, variërend van klassiek tot modern, Groningse en Christelijke liederen.
Het lopende jaar heeft het koor een 10-tal optredens op haar programma staan. Van Delfzijl tot Hoogeveen.
Het koor staat onder leiding van dirigent/bariton Frits Vugteveen en vaste begeleider Dirk Swama.
Voor meer informatie kunt u terecht bij de secretaris D. Moes
dickmoes@kpn.planet.com
Tel 050-3646201
  • Bestuur CZM